download galaxy swapper
PulseChain Bridge

Rolul psihologului

Psihologul este un profesionist în sӑnӑtate mentalӑ, care te poate ajuta sӑ dobândeşti o perspectivӑ obiectivӑ asupra vieţii tale şi asupra situaţiilor limitatoare cu care te confrunţi, care pot genera distres şi care îţi pot afecta funcţionarea generalӑ în moduri dintre cele mai diferite.

De ce consiliere psihologică și nu pastile?

Sună foarte atrăgătoare ideea că-ți poți rezolva problemele luând o pastilă în fiecare zi. De-ar fi așa ușor! Problemele mentale și emoționale au cauze multiple, iar pastilele nu sunt nici pe departe un remediu unic.

Tratamentul medicamentos poate ajuta desigur la ameliorarea anumitor simptome, dar vine cu efecte secundare. Mai mult decât atât, nu poate rezolva problemele care țin de perspectiva asupra vieții.

Tratamentul medicamentos nu va rezolva problemele din relații, nu va ajuta să-ți dai seama încotro merge viața și nu poate răspunde la întrebarea de ce continui să faci alegeri nesănătoase.

Ce beneficii se obţin în urma vizitei la psiholog

Persoanele care apelează la un psiholog obţin mai multe avantaje şi beneficii, activitatea acestuia extinzându-se şi peste problema iniţială cu care pacientul s-a prezentat. Este foarte important de menţionat încă de la început faptul că atunci când de exemplu sunt tratate probleme de cuplu, este foarte posibil că psihologul să vrea să discute despre managementul timpului în general şi în familie, despre gestionarea conflictelor, despre agresivitate şi despre stima de sine a partenerilor.

De obicei o problemă nu apare de una singură şi sunt mai multe motive care stau la baza ei ce trebuie gestionare corespunzător. Aici intervine rolul psihologului, care se va ocupa de pacienţii săi cât mai complet pentru a le oferi rezultate pe termen lung.

Rezultat

Pentru a determina gradul de îmbunătățire a calității vieții pacientului cu cancer au fost studiati 32 de pacienți – 17 pacienți (43,59%) cu vârsta medie de 51 de ani diagnosticați inițial cu depresie moderată și au primit în medie 53 de săptămâni de tratament și 15 pacienți (38,46%) cu vârsta medie de 49,20 ani cu un diagnostic inițial de depresie severă cu o medie de 53 de săptămâni de tratament. Analiza datelor obținute în testul neparametric U Mann-Whitney pentru probe independente arată că există diferențe semnificative statistic la un prag de semnificație p = 0,000, în ceea ce privește comparația între etapa inițială și etapa finală. Din această perspectivă, rezultatele arată că în stadiul inițial nivelul depresiei este mai mare cu o medie de 48,50 scoruri, decât nivelul depresiei din etapa finală cu o medie de 16,50, acest lucru subliniind impactul planului personalizat de muzicterapie. în stadiu complet. Datele statistice de mai sus arată că există o diferență semnificativă statistic, considerabilă, între nivelul depresiei măsurat în stadiul inițial și cel final.

Materiale si metode

Fundalul meloterapiei a fost o compilație melodică realizată pe Kalimba de cocos. Prezentul studiu a fost realizat la Spitalul Clinic CF 2, Secția Oncologie în perioada 1 noiembrie 2019 – 15 octombrie 2020 pe un număr de 32 de pacienți cu vârste cuprinse între 42 și 60 de ani. Sedintele de consiliere au fost saptamanale, individuale, personalizate si au durat 40-50 de minute. Starea depresiei pacientului a fost evaluată folosind testul de depresie Beck – 21 de itemi.

In concluzie

Rezultatele cercetării îmi permit să afirm că aplicarea precoce a meloterapiei bolnavului de cancer îl poate face să se apropie cât mai curând de „bunăstarea” prin reducerea gradului de depresie și acceptarea mai ușoară a efectelor negative ale oncologice. tratament.